طريقة عمل كاتشب
*************
المقادير
*******
3 حبة طماطم
كوب ماء
معلقه كبيره نشا
معلقه صغيره ملح
نص معلقة صغيره سكر
ربع ملعقة صغيره بهارات اللحمة
واحد ملعقة كبيرة خل ابيض
ربع حبة جوز الطيب - كزبره بسيط جدا-كمون بسيط- كارى بسيط
معلقة بابريكا
الطريقة:
********
تفرم الطماطم وتصفي وتوضع في قدر علي النار حتي تغلى ويكون لونها مائل للون الاصفر
يضاف الخل ويقل ببسرعه وجيدا حتي الغليان والتجانس
يخلط النشا مع ربع كوب ماء بارد مع بقية المقادير ويقلب جيدا
يضاف جميع المكونات علي الطماطم في اللقدر علي النار وتقلب جيدا حتي تمام الاندماج
يعرف بانه جهز اذا تخثر قوامه وأصبح مثل المهلبية السائلة ولكن بدون ان يكون لونه فاتح
اوبه قطع منفصلة غير انسيابية القوام
اذا اردت كاتشب حار يتبع نفس الطريقة ولكن مع زيادة حبة طماطم ولعقة شطة حمراء ونصف ملعقة بابريكا معيار ملعقة الشاي
ثم يرفع من ع النار ويفرغ في قدر استنلس او الومونيوم يفضل لسرعة تبريده عند وضعه في الثلاجة
عند خروجه من الثلاجة بعد ساعة
يوضع في اي زجاجة صالحة لاستخدامة بالهنا